Xpeng visar insidan på Xpeng G9 – elsuven som laddar toksnabbt

Förra året visade Xpeng upp den nya stora suven Xpeng G9 för omvärlden. I fokus stod bland annat ultrasnabbladdning med en effekt på upp till 480 kW vilket ska ge 200 kilometers körning på fem minuter.

Vi fick dock aldrig se interiören. Den har Xpeng valt att visa upp först idag. Det vi får se är en omsorgsfullt och läckert utformad kupémiljö.

– Interiören har en omslutande design med högkvalitativ finish och premium Nappa-läder för att skapa en varm, bekväm och skräddarsydd körmiljö, skriver Xpeng.

Xpeng berättar vidare att framstolarna har alla bekvämligheter som värme-, ventilations- och massagefunktioner. Även det elektriskt justerbara baksätet erbjuder värme- och massagefunktioner.

I en ny video visar Xpeng upp interiören:

Detta är Xpeng G9

Xpeng G9 bygger på en ny 800-voltsplattform. I fokus står som sagt den ultrasnabba laddningen som ska kunna ta upp emot 480 kW och ge 200 kilometers körning på fem minuter. Räckvidden för Xpeng G9 anges till 702 kilometer (enligt Kinas optimistiska körcykel CLTC).

Elbilen får en dubbla uppsättning motorer med en maximal motoreffekt på 405 kW (fram: 175 kW; bak: 230 kW) och ett toppvridmoment på 717 Nm. G9 ska kunna accelerera från 0 till 100 km/h på omkring tre sekunder. Dessutom ska chassit vara optimerat av tyska specialistingenjörer för optimal prestanda och komfort.

Xpeng G9 är också utrustad med 31 lidarsensorer som ska säkerställa att elbilen ska nå de senaste nivåerna inom förarassistans. Xpeng G9 ska klara flera olika körscenarion. Allt från att köra genom parkeringsplatser, områden med låga hastigheter till att köra på stadsvägar och motorvägar.

Den officiella lanseringen av Xpeng G9 kommer att äga rum i Kina i september. Planen är också att G9 ska komma till Europa. Xpeng vill dock inte kommentera när, utan uppmanar oss bara att hålla utkik i Xpengs officiella kanaler.

Xpeng finns sedan början på året etablerat sig i Sverige. I februari öppnade man en första butik i Stockholm. Man har dock ännu inte lanserat några bilar i Sverige. Enligt tidningen NyTeknik ska världsläget ha orsakat förseningar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.