Premiär för Xpengs första butik i Sverige – med elbilarna Xpeng P5 och P7 Wing Edition

Idag öppnade Xpeng sin första Xpeng Experience Store i Sverige som en del av sin fortsatta etablering på den europeiska marknaden. Den nya utställningshallen ligger i Westfield Mall of Scandinavia i Stockholm.

I samband med premiären visar man upp två elbilar. Den ena är en av Xpengs senaste nyheter Xpeng P5. Den andra är specialversionen av den lite större Xpeng P7 med ”lambo”-dörrar. Den så kallade P7 Wing Edition.

I Experience Store kommer intresserade kunna titta närmare på Xpengs produkter och ställa frågor till produktexperter inför den stundande säljstarten. Senare kommer det också vara möjligt att boka provkörningar och beställa sin bil härifrån.

Magnus Wenger, svensk marknadschef på Xpeng, beskrev lanseringen av det nya bilmärket i Sverige som en historisk händelse. Han betonade storheten i hur Xpeng är nytt bilmärke som endast fokuserar på elbilar.

– Xpeng har som långsiktigt mål att bygga smarta flygande bilar. Det är en tidsfråga innan vi är där och det är det som driver Xpeng. Målet är att vara den ledande smarta elbilstillverkaren och det tänker vi bygga långsamt med en stabil elbilsplattform, förklarade Andy Rietschel, svensk försäljningschef på Xpeng under invigningen.

De bilarna som visas nu är kinesiska versioner av Xpengs modeller. Det innebär att utrustning och specifikationer kan skilja sig åt från de EU-specifika modellerna som kommer till Sverige. Detaljerna kring svenska Xpeng-modellerna kunde teamet på plats inte kommentera kring idag. Man hade inte heller för tillfället någon tidsplan för sälj- eller leveransstart att dela med sig av.

– Idag inleds ett nytt kapitel för Xpeng med öppningen av vår första Experience Store här i Sverige, en nyckelmarknad för elbilar. Detta nya showroom gör att vi kan nå nya kunder och erbjuda en intuitiv upplevelse av våra smarta bilar. Tillsammans med Bilia kommer Xpeng att bygga fler showrooms i andra städer runt om i Sverige, säger Elvis Cheng, regionchef för Xpeng i Norden.

Håll utkik efter en mer djupgående titt på både Xpeng P5 och P7 här på Allt om Elbil under de kommande dagarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.