Volvo Lastvagnar utökar produktionen av eldrivna lastbilar

Volvo Lastvagnar ökar nu sina produktionsvolymer på eldrivna tunga lastbilar. Det genom att starta upp tillverkningen vid sin största fabrik i Gent, Belgien. Det innebär att Volvo Lastvagnar nu tillverkar eldrivna lastbilar vid tre fabriker i Europa och en i USA.

Vid fabriken i Gent kommer Volvo bygga ellastbilarna ​​Volvo FH, Volvo FM och Volvo FMX Electric. De kan köras med en totalvikt på 44 ton och anpassas för en mängd olika transportuppdrag.

– Det här känns jättebra. Fabriken i Gent är den största i vårt nätverk, så detta är en mycket viktig milstolpe. Nu kan ännu fler transportföretag köra eldrivet med Volvo, säger Roger Alm, VD för Volvo Lastvagnar.

Fabriken i Gent har en årlig kapacitet på 45 000 lastbilar. De eldrivna lastbilarna kommer att byggas vid samma linje som de diesel- och gasdrivna. Batterierna kommer från en nyöppnad fabriken för montering av batterier som ligger alldeles intill lastbilsfabriken.

Sedan tidigare tillverkar Volvo ellastbilar i Tuve utanför Göteborg, New River Valley i USA samt Blainville i Frankrike. Hittills har Volvo Lastvagnar tagit emot beställningar på, inklusive avsiktsförklaringar om att köpa, 6 000 elektriska lastbilar från 42 länder.

– För bara några år sedan trodde många att det var omöjligt att elektrifiera tunga lastbilstransporter. Men vi bestämde oss tidigt för att elektrifiering är vår främsta väg mot nollutsläpp. Nu kan vi erbjuda ett branschledande sortiment av specialbyggda ellastbilar, som går i kommersiell trafik över hela världen, avslutar Roger Alm.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.