Volvos rekordförsäljning av ellastbilar – ökade med 256%

Pressbild: Volvo Lastvagnar.

Volvo Lastvagnar levererade fler lastbilar än någonsin under 2023 då företagets globala leveranser uppgick till 145 395 lastbilar. Därmed behåller företaget en hög marknadsandel globalt. Men särskylt påtagligt blev det kanske hur företaget stärkt sin redan ledande position i segmentet för elektriska lastbilar.

Under 2023 levererade Volvo Lastvagnar totalt 1977 eldrivna lastbilar, det är en ökning med 256 procent från året innan. Volymerna är ganska små, men det är en god start och Volvo har idag en marknadsandel på 47,2 procent bland eldrivna lastbilar i Europa. Det från en andel på 32,3 procent året dessförinnan.

Det är tydligt att Volvo Lastvagnar satsar vidare på eldrivna transporter, nyligen lanserade företaget de nya elektriska modellerna Volvo FH Aero Electric och Volvo FM Low Entry. Den senare är är den första modellen som utvecklats enbart för eldrift.

– Med våra senaste lanseringar stärker vi vår ledande position i branschen. Våra elektriska lastbilar är i serieproduktion och i kommersiell trafik, och reducerar utsläppen för våra kunder varje dag, säger Roger Alm, VD för Volvo Lastvagnar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.