Zeekr har tillverkat 150 000 elbilar – stora som Polestar

Nyligen passerade Geely-ägda Polestar 150 000 tillverkade elbilar sedan produktionen av Polestar 2 drog igång 2020. Nu firar ytterligare ett nytt och ungt bilmärke i Geelys portfölj samma stora milstolpe.

Det är Sverige-aktuella Zeekr som nu levererat totalt 150 000 enheter, av bilmodellerna Zeekr 001, Zeekr X och Zeekr 009. Nästan hälften (72 000) har levererats bara i år. Innan slutet på det här året har Zeekr som mål att leverera nästa lika många för att nå en årsvolym på 140 000 levererade fordon.

Innan slutet av det här året ska också de första leveranserna utanför Kina starta. Zeekr kommer bland annat till Sverige och Nederländerna som första marknaderna i Europa. Nyligen klev man också in i Tyskland, Europas största fordonsmarknad.

Först ut i Sverige är Zeekr 001 med leveransstart innan slutet på detta året. I början på augusti tillverkade Zeekr de första 001 avsedda för den svenska marknaden. Efter det kommer Volvo EX30-syskonet Zeekr X.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.