Heineken börjar med el-lastbilar från bryggeriet

Heineken har ingått ett partnerskap med Einride med syftet att elektrifiera bryggeriets transporter. Genom samarbetet kommer nu Heineken att börja köra eldrivna lastbilar mellan bryggeriet i Den Bosch, Nederländerna och distributionscentret i Duisburg i Tyskland.

Satsningen innebär en helhetslösning levererad av Einride. Det med en flotta av eldrivna tunga fordon, etablering av laddinfrastruktur med förnybar energi och integration av den AI-drivna mobilitetsplattformen Einride Saga, som styr hela ekosystemet.

De eldrivna lastbilarna som kommer att trafikera sträckan består av fem Mercedes eActros 300 som dagligen kommer att köra tio fulla lastar, och runt 540 kilometer per lastbil. Laddinfrastrukturen som byggs för att driva rutten är tillhandahållen av finska Kempower.

– Avkarbonisering av logistik spelar en nyckelroll för att nå Heinekens nettonoll-mål. Batterielektrisk teknologi är en av de mest framstående metoderna för hållbar vägfrakt och Einride besitter kunskapen, nätverket och erfarenheten för att erbjuda långsiktig kapacitet för elektrisk och konkurrenskraftig fraktmobilitet, säger Arjen van der Woude, Director Strategic Sourcing Supply Chain på Heineken.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.