Ny design gör Volvo FH Electric mer effektiv

Volvos FH-serie uttökas nu med Volvo FH Aero som ny familjemedlem. FH Aero har ett större fokus på energieffektivitet med en ny aerodynamisk design och innovativa funktioner. Något som så klart gynnar den eldrivna versionen.

Genom den förbättrade aerodynamiken och ny teknik som nya sidospeglar med kamera kan FH Aero ge upp till 5 procent sänkningar i energiförbrukning.

– Nya Volvo FH Aero är vår hittills mest effektiva lastbil då vi fortsätter att minska koldioxidutsläpp för hela produktsortimentet. Det här är en Volvolastbil när den är som bäst – en säker, estetiskt designad lastbil med överlägsen kvalitet för tuffa fjärruppdrag, utformad för våra kunders framgång, säger Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar.

Nya uppdaterade Volvo FH Electric.

Volvo FH Aero-hyttens front har förlängts med 24 centimeter jämfört med en konventionell Volvo FH. Förlängningen har varit avgörande för att skapa en mer aerodynamisk lastbilshytt. Det sänker inte bara energikonsumtionen, utan ökar också körstabiliteten i blåsigt väder.

Den förbättrade aerodynamiken ger även den eldrivna FH Aero-modellen bättre egenskaper för frirullande hjul. Det möjliggör ökad energiregenerering för matning tillbaka till batteriet vid inbromsning eller i nedförsbacke, som då kan användas vid behov i nästa acceleration eller uppförsbacke.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.