Nu kommer eldrivna lastbilar från BYD till Sverige

Hedin Mobility Group är sedan 2022 officiell importör av BYD:s elbilar till Sverige. Efter att 2023 också tagit sig an märkets eldrivna transportbilar tar Hedin nu nästa stora kliv. Genom partnerskapet kommer Hedin nu också att introducera BYD:s eldrivna lastbilar.

Elektrifieringen av lastbilar har gått snabbt framåt i Sverige. Under 2023 var fyra procent av alla nya lastbilar eldrivna och trenden fortsätter peka på en ökning.

Försäljningen av BYDs helt elektriska lastbilar ska starta i sommar. Återförsäljare blir Hedin Trucks. Den största utmanaren blir Volvo Lastvagnar som idag har runt hälften av marknadsandelarna för ellastbilar i Sverige.

Eldriven lastbil från BYD.

– Det är med stolthet och glädje vi fördjupar vårt samarbete med BYD genom att inkludera elektriska lastbilar i vårt produktutbud. Detta utökade partnerskap är av stor betydelse för att främja en mer hållbar framtid inom transportsektorn, och ligger också i linje med vår strategi med expansion inom tunga fordon, berättar Anders Hedin, grundare och VD på Hedin Mobility Group.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.