Volvo lanserar nya lastbilar med räckvidd för hela dagen

Volvo uppdaterar nu sin serie med medeltunga eldrivna lastbilar. Med längre räckvidd som ska räcka hela dagen, snabbare laddning, nya säkerhetsfunktioner ska Volvo ytterligare säkra sin position som leverantör av utsläppsfria transporter och uppdrag i städerna.

De eldrivna lastbilarna har fått ett uppdaterat batteripaket som nu levererar upp till 450 kilometer i räckvidd från en laddning. Dessutom har laddningskapacitet vid AC-laddning utökats till 43 kW. DC-laddning är möjlig med upp till 150 kW.

– Volvo Lastvagnar har ett marknadsledande utbud av eldrivna lastbilar, och vi förbättrar dem hela tiden för att göra det möjligt för fler företag att ta steget till nollutsläppsfordon för sin dagliga verksamhet. De uppgraderade Volvo FL- och FE-modellerna är idealiska arbetsredskap för företag med hållbarhet högt på sin agenda, och erbjuder ett brett utbud av applikationer för våra kunder, säger Jessica Sandström, global produktchef på Volvo Lastvagnar. 

Nya Volvo FE med påbyggnad av kran.

Lastbilarna har fått några visuella uppdateringar men också bättre säkerhetsfunktioner och andra tekniska förbättringar. Uppdateringen inkluderar bland annat smalare sidospeglar för att ge föraren en bättre vy av omgivningarna. Volvo FL och Volvo FE kan också beställas med en 360-graderskamera och sidokameror för ännu bättre översikt.

Volvo FL för logistik.

Utöver det har Volvo Lastvagnar utrustat lastbilarna med nya säkerhetssystemen som inkluderar upptäckt av oskyddade trafikanter, sidokollisionsvarning och uppmärksamhetsassistans. Lastbilarna har också fått ett nytt gränssnitt för det elektriskt kraftuttaget som möjliggör påbyggnationer utan en extra elmekanisk motor vilket förenklar påbyggnader och sparar vikt.

Interiören har lastbilarna fått en ny LED-belysning och ett låsbart förvaringsutrymme. Genom en ny fjärrkontroll ska föraren kunna styra fler funktioner på lastbilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.