Lynk & Co ska snart lansera elbil – delar plattform med Volvo EX30

Nästa år ska Lynk & Co lansera sin första elbil i Europa. Den är baserad på SEA-plattformen som bland annat ligger till grund för Volvo EX30 och Zeekr X. Fortsatt framåt kommer Lynk & Co i huvudsak fokusera på sitt erbjudande med prenumerationstjänster och leasing.

Namnet på den nya europeiska modellen följer logiskt tuordningen som började med Lynk & Co 01. Det nya elbilen får då alltså namnet 02. Den ska dock inte blandas ihop med 02 som företaget redan lanserat i Kina. Bilen som kommer hit blir en helt annan modell.

De tekniska specifikationerna för modellen är inte klara ännu, men de kommer likna de som syskonmodellerna från Volvo och Zeekr kan erbjuda berättar VD Alain Visser för Göteborgs-Posten. Designen kommer däremot bli helt olik, tillägger Alain.

Även om prenumerationer är det primära erbjudandet så avslöjar Alain Visser för tidningen att man på sikt kommer sälja bilarna. Det blir då Volvohandlarna som får ansvaret att axla den rollen vid sidan av det serviceåtagande de redan har idag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.