Xpeng siktar på snabbladdning som ger en kilometer räckvidd i sekunden

Från kinesiskt håll har vi den senaste tiden sett en hel del snabbt snabbladdande elbilar. En som stuckit ut på marknaden, inte bara med sitt unika utseende, är Li Mega som når laddningseffekter upp till 520 kW.

Nu kontrar kinesiska Xpeng som har ett av landets större laddningsnätverk. Idag har Xpeng snabbladdare en maximal laddningseffekt på 480 kW. Efter sommaren ska de uppgraderas och kunna ladda med upp till 800 kW.

– Xpeng planerar att lansera 800 kW-vätskekylda ultrasnabbladdnings-uppgraderingar under tredje kvartalet i år. Denna uppgradering kommer att ge mer än 1 km räckvidd på bara 1 sekund, sa He Xiaopeng, Xpeng grundare under en presentationen på bilmässan Beijing.

Xpeng har lanaserats i Europa och säljer bland annat snabbladdande suven Xpeng G9 i Sverige, som kan ladda med effekter över 300 kW. Xpeng har däremot inte etablerat något eget laddningsnätverk i Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.