Pininfarina låter Batman inspirera till en ny generation elbilar

B95 Dark Night.

Automobili Pininfarina har i samarbetet Warner Brothers tagit fram två elbilar inspirerade av Bruce Wayne, även känd som Batman. Modellerna är baserade märkets elbilar B95 hyper Barchetta och Battista hyper GT.

De två bilarna kommer med två olika utrustningspaket som Pininfarina döpt till Gotham och Dark Knight och kommer med en rad unika designinslag. Rent tekniskt är alla fyra bilarna utrustade med ett batteri på 120 kWh, fyra motorer som levererar hela 1900 hästkrafter. 0 till 100 km/m klarar bilarna på under två sekunder, snabbare än en Formula 1-bil.

– Vårt partnerskap med Wayne Enterprises är en naturlig passform för Automobili Pininfarina. Det drivs av vår gemensamma strävan efter banbrytande och hållbar teknik för att främja framtidens mobilitet. Det här samarbetet ger oss inte bara möjlighet att tänja på fantasin hos våra kunder utan också att nå och inspirera nya och bredare målgrupper, kommenterar Paolo Dellachà, VD för Automobili Pininfarina.

Både modellerna har bland annat fått ett nytt Wayne Enterprises-inspirerade infotainmentsystem med en instruktionsröst inspirerad av Bruce Waynes lojala butler och assistent Alfred Pennyworth.

Battista-modellen erbjuder också helt nya prestandahöjande specifikationer. Dessa inkluderar hajfenor i bakluckan och spjällöppningar i de främre och bakre kolfibervingarna för att förbättra den totala aerodynamiska effektiviteten mot den bakre luftbromsen och fordonets sidokropp.

Battista Gotham.

Exteriören kompletteras med Wayne Enterprises logotyper på sidokjolarna och taket, och alla modeller har ett unikt aluminiumchassi och dörrplatta, inspirerad av Bruce Wayne.

Gotham-pakteringen är tänkt att spela an till Bruce Waynes mer mjuka och civiliserade sida. Både B95- och Battista-modellerna är klädda i en distinkt ljusbrun läder som inkluderar specialdesignade quiltningar i mittenpanelerna, tillsammans med ljusbruna sömmar.

B95 Gotham.

20-tums fram- och 21-tums bakfälgarna är avslutade med en högglans svart yta och matt svart kanalrim är signumet för Gotham-serien.

Battista Gotham.

Dark Knight-designen fokuserar på Bruce Waynes användning av teknik för att behålla ett försprång i sin kamp mot Gothams stadens kriminella undre värld.

Battista Dark Night

Dessa bilarna går i mörka toner, med svart Alcantara och svart läderklädsel med en unik svart och guld duo-ton kontrast söm.

Battista Dark Knight.
B95 Dark Knight.

Alla fyra designer återspeglar Wayne Enterprises strävan efter innovation och Bruce Waynes egen personlighet. En subtil användning av Wayne Enterprises företagslogotyp genomsyrar fordonen, till anpassad sätsybroderi och rösten inspirerad av Alfred Pennyworth ska dessa bilar förkroppsliga Gotham City.

Bilarna kommer visas upp för speciellt inbjudna gäster i sommar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.