Video: Därför är snabbladdning mycket dyrare än elen hemma

Foto: Peter Esse.

Prissättningen på snabbladdning är en ständigt återkommande fråga och det ofta i relation till elpriset hemma. Det är inte ovanligt att snabbladdning kan kosta tre-fyra-fem gånger så mycket, jämfört med vad elen kostar hemma. Det kan göra att det kan kännas riktigt avigt att plugga in bilen på en snabbladdare och betala 5-7 kr/kWh, samtidigt som man har minuspriser hemma.

Men det finns en förklaring. Min vän Peter Esse har träffat Elmackens grundare Haris Dzafic som berättar mer om vilka kostnader en laddningsoperatörer har, och varför man inte bara kan matcha det aktuella elpriset.

Det korta enkla svaret är bland annat effektavgifter. Hög effekt kostar mycket. Det längre och mer utförliga svaret kan du se i Peters video nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.