”Världens längsta laddningsrutt” väljer snabbladdare från finska Kempower

Finska Kempower ska leverera snabbladdare till ”världens längsta laddningsrutt” i Australien. Laddarna ska placeras ut längs en 530 mil lång motorväg. Det motsvarar att köra sträckan Ystad–Treriksröset, nästan tre gånger.

Mer konkret innebär investeringen 98 laddpunkter fördelade över 49 platser, med högst 20 mil mellan varje laddpunkt. Laddarna ska ha en effekt på upp till 150 kW. Bakom installation står JET Charge och innebär total investering på motsvarande 226 miljoner kronor.

Sträckan täcker in Australiens största delstat Western Australia. Från Eucla i söder, via Perth på västkusten och upp till Kununurra i de nordligaste delarna.

– Den nya västra australiensiska elbilsmotorvägen är ett av världens längsta enskilda elbilsinfrastrukturprojekt. Det kommer att säkerställa att elbilister tryggt kan utforska delstaten och hitta laddningsinfrastruktur där de behöver den. Även när de reser på några av de mest isolerade motorvägarna i världen, kommenterar Kempowers VD Tomi Ristimäki.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.