Ionity plockar in Tesla Supercharger-chef som VD

Jeroen van Tilburg intill en Ionity-station (OBS! Montage).

Laddningsoperatören Ionity skiftar om i ledningen och plockar nu in en ny VD. Det i form av Jeroen van Tilburg som tidigare arbetat som chef för Tesla Supercharger-nätverket i Europa, Mellanöstern och Afrika. Kompetensen ska komma väl till pass när Ionity nu ska in i nästa fas.

– Jeroen van Tilburg har en imponerande meritlista när det gäller att skapa och öka tillväxten av laddningsnätverk. Dessutom är han en expert på den europeiska laddningsmarknaden som ger en djup förståelse för de möjligheter och utmaningar som Ionity står inför på sin tillväxtresa, berättar Jörg Hofmeister, ordförande i Ionity aktieägarkommitté.

Jeroen får nu ansvaret att påskynda expansionen av Ionitys laddningsnätverk. Idag har Ionity verksamhet i 24 länder med fler än 3600 laddningspunkter fördelade över 600 stationer.

– Vi ser fram emot att arbeta med Jeroen genom företagets expansion och att ytterligare fördjupa digitaliseringen av Ionitys kunderbjudande, fortsätter Jörg Hofmeister.

Den tidigare VD:n Michael Hajesch tackas av Jörg Hofmeister:

– Han navigerade Ionity genom olika viktiga faser som har gjort företaget till vad det är idag: ett av Europas största oberoende högeffektsladdningsnätverk. Detta inkluderar uppbyggnaden av Ionity-teamet på nu mer än 200 personer, definitionen av den framtida Ionity-strategin, utvecklingen av nya produkter och etableringen av en stark aktieägarstruktur, säger Jörg Hofmeister.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.