Tesla sänker priset på Supercharger-medlemskapet

De flesta Tesla Supercharger-stationerna är öppna för alla elbilar och det är fritt fram för vilken elbil som helst med en CCS-kontakt att ladda där. Som laddkund har man kunnat ladda till ett drop-in-pris eller till samma priser som Tesla-ägare genom ett månadsmedlemskap.

Nu sänker Tesla priset på den månadsplanen och inför dessutom en ännu billigare årsplan. Månadsmedlemskapet sänks från 129 kronor till 115 kronor per månad. Medlemskapet är utan någon bindningstid och ger ungefär 1 till 1,50 kronor i rabatt per kWh.

Med det nya alternativet årsmedlemskap blir det nya priset 1150 kronor per år (motsvarande 95 kr/mån). För att se årsplanen måste man säkerställa att man uppgraderat till den senaste versionen av Tesla-appen i mobiltelefonens app-butik, påpekar Tesla.

Medlemskapet innebär att man behöver ladda på med omkring 80-100 kWh på en månad för att det ska löna sig. Något som motsvarar ungefär två snabbladdningar med en genomsnittlig modern elbil.

För att ladda sin icke-Tesla vid en Supercharger-stationer laddar man ner Teslas mobilapp, skapar ett konto och lägger in sitt betalkort. Man trycker därefter på den stora knappen Ladda din elbil. För Tesla-ägare som vill ladda en annan elbil än sin egen Tesla gömmer sig istället alternativet i huvudmenyn i appen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.