Tolv uppdaterade eldrivna transportbilar från Stellantis

Jättens jätteuppdatering!

Pressbild: Stellantis.

Stellantis har idag uppdaterat sin flotta av eldrivna transportbilar. Totalt rör det sig om 12 fordon från Citroën, Fiat, Opel och Peugeot. Bland nyheterna nämns förbättrade drivlinor, förbättrad säkerhet och ADAS-system samt uppkopplade tjänster.

Dessa andra generationens eldrivna skåpbilarna kan i de minsta storleksklasserna leverera upp till 330 kilometer i räckvidd. Koncernens mellanstora klass får ett batteri på antingen 50 eller 75 kWh med en räckvidd på upp till 350 kilometer.

För den som verkligen behöver nå långt erbjuder man också ett batteri på 110 kWh för de största skåpbilarna. Dessa får då en räckvidd på 420 kilometer. Dessutom kan de snabbladdas med effekter på upp till 150 kW, vilket ska gör det möjligt att ladda från noll till 80 procent på under en timma.

Bland andra nyheter nämner Stellantis ett nytt regenerativt bromssystem, justerbart genom raddpaddlar, som tar hänsyn till fordonets vikt och last för att maximera energiåtervinningen.
Dessutom erbjuds nu en värmepump för en effektivare förbrukningen under vintern.

Opels nya fräscha bilar.

– Kärnan i vår kundcentrerade förnyelse av hela vårt skåpbilssortiment är ingen kompromiss i räckvidd, kapacitet, säkerhet och anslutningsmöjligheter, säger Luca Marengo, Global Head of Product för Stellantis kommsersiella fordon.

Här är det uppdaterade transportbilarna:

  • Citroën Berlingo Van, Citroën Jumpy och Citroën Jumper.
  • Fiat Ducato, Fiat Doblo och​ Fiat Scudo.
  • Opel Combo, Opel Vivaro och Opel Movano.
  • Peugeot E-Partner, Peugeot E-Expert och Peugeot E-Boxer.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.