Tillverkningen av Porsche Macan vid nya elbilsfabriken i Leipzig har startat

Porsche firar nu den officiella produktionsstarten av nya eldrivna Porshe Macan vid sin produktionsanläggning i Leipzig. Under de senaste åren har Porsche investerar motsvarande 6 miljarder kronor för att ställa om produktionslinorna för att kunna tillverka elbilar och just Porsche Macan.

– På Porsche är vi övertygade om att elektromobilitet är framtiden. Porsche-fabriken i Leipzig är en pionjär och ett flaggskepp när det gäller flexibilitet och hållbarhet. För Porsche själv, men också för bilindustrin som helhet, sa VD Oliver Blume under invigningen. Porsche har som mål att 80 procent av alla levererade bilar 2030 ska vara helt eldrivna.

Porsche Macan hade premiär i januari i år och är märkets andra elbil efter Porsche Taycan. Macan får en elektrisk drivlina som levererar upp till 470 kW (639 hk) i motoreffekt, levererar ultrasnabb laddning på 270 kW och en WLTP-räckvidd på 613 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.