Falska rykten sprids om att Stellantis köpt elbilstillverkaren Fisker

Den krisdrabbade elbilstillverkaren Fisker har under de senaste månaderna sökt finansiering och det har talats om ett partnerskap med en större biltillverkare. Men i slutet av mars meddelade Fisker att det inte blev något med det planerade partnerskapet med biltillverkaren. Trots det har nya rykten florerat i veckan om att Fisker ska sluta ett avtal med Stellantis, något som dessutom fick aktiekursen att rusa med närmare 200 procent.

Uppgifterna om Stellantis och Fisker verkar däremot inte vara något annat än just rykten. Bakom uppgifterna stod en bilförsäljare hos en Stellantis-handlare i North Carolina, USA. När det kom till hans kännedom om att hans chef hade köpt in 20 Fisker Ocean som skulle säljas vidare tolkade han det som att Stellantis hade förvärvat Fisker.

En Fisker Ocean i bilhallen där mannen jobbar.

Nyheten om förvärvet delade han med sig av i en grupp för bilhandlare, och uppgifterna fick sedan spridning i media. Allt om Elbil har sökt upp källan bakom ryktena, och mannen dementerar alltså nu om att det skulle handla om något förvärv:

– Efter att ha pratat med några andra medlemmar i gruppen verkar det som att denna affären är specifik för den återförsäljare jag arbetar för. Det är ägaren som har valt att köpa in och sälja dessa bilarna i sina Stellantis-butiker, vilket vi har flera av. Det finns inga uppgifter om ett officiellt avtal mellan Fisker och Stellantis, säger personen.

Fisker kämpar på för att överleva, och har under året tecknat avtal med flera oberoende återförsäljare som faktiskt ska sälja märkets bilar. Det som ett komplement till den egna direktförsäljningen. Om handlaren i North Carolina officiellt är en av dessa är däremot okänt. I Sverige rear Fisker ut sitt lager av elbilen Ocean med upp till 210 000 kronor just nu.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.