Time Magazine: Supersnabba laddaren Terra 360 från ABB listad bland årets bästa uppfinningar

Varje år lyfter Time Magazine fram och hyllar 200 nya innovationer och uppfinningar i listan ”Bästa uppfinningarna”. En av produkterna som Time lyfter fram är snabbladdaren Terra 360 från ABB.

Terra 360 har tagit titeln som en av världens snabbaste elbilsladdare. Terra 360 kan leverera en effekt på upp till 360 kW och kan ladda en snabbt laddande elbil full på runt 15 minuter. Vid maximal effekt kan laddaren ge 10 mils räckvidd på tre minuter.

Innovationen i sig är flexibiliteten. Designen av laddstationen gör det möjligt att sätta upp en rad olika flexibla laddningslösningar: En full laddning på 15 minuter utmed motorvägen, i ett lugnare tempo för flera elbilar samtidigt medan ägarna shoppar i ett köpcentrum eller kanske över natten för en bilparksoperatör.

– Efterfrågan på laddinfrastruktur för elfordon, i synnerhet laddstationer som är snabba, smidiga och enkla att hantera, är större än någonsin. Terra 360 har laddalternativ som tillgodoser en mängd olika behov och är nyckeln till att snabba upp anammandet av e-mobilitet globalt, säger Frank Muehlon, chef för ABB:s e-mobilitetsdivision. 

Sverige fick sin första Terra 360-installation i samband med att laddoperatören Eviny byggde en ny station i Sollefteå. Den stationen delfinansierad genom Klimatklivet och var en prioriterad laddpunkt utpekad av Trafikverket.

– I takt med att allt fler väljer elfordon ökar behovet av laddplatser. För oss är det viktigt att laddmöjligheter inte ska vara ett hinder för att börja köra på el. Eviny vill leda omställningen till elfordon genom att erbjuda de snabbaste laddarna på marknaden och då var ABB:s Terra 360 ett självklart val för oss, sa Sebastian Andersson, platschef för Eviny i Sverige i samband med invigningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.