GMC Hummer EV redo för ny marknad, men inte Europa denna gången

General Motors är redo att lansera sina nya elbilar GMC Hummer EV och Cadillac Celestiq på de första marknaderna utanför USA. Det är dock inte i Europa som står på tur… denna gången.

General Motors visade upp de två elbilarna på China International Import Expo i början av november. I samband med det meddelade bilkoncernen att man öppnat en ny affärsenheten i landet: The Durant Guild. Enhetens ansvar är att sälja de mest exklusiva modellerna från General Motors i Kina.

– Durant Guild, tillsammans med dess ikoniska portfölj av globala fordon, är den senaste demonstrationen av GM:s oöverträffade engagemang för Kina. Vi kommer att fortsätta att nå ut till våra lokala kunder nu och i framtiden, förklarar GM:s Kinachef Julian Blissett för Teslarati.

Först ut är alltså GMC Hummer EV och den superlyxiga premiumsedanen Cadillac Celestiq. GMC Hummer EV kostar strax över 110 000 dollar i USA. Celestiq har en hissande prislapp som börjar på 300 000 dollar.

General Motors till Europa

General Motors ska också komma till Europa med hjälp av en storoffensiv på elbilar. Det bekräftade bilkoncernen officiellt under förra veckan. Det är inte klart vilka modeller som kommer till Europa, men GMC har skisser på en mindre Hummer EV avsedd för Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.