BMW och E.ON lanserar ny smart energilösning – så elbilen kan bli ett energilager

BMW och energibolaget E.ON lanserar nu Connected Home Charging vilket är en helt ny laddbox med tillhörande tjänster som gör det möjligt att integrera alla elektrifierade BMW och Mini-bilar så att de blir en del av hemmets solpaneler och strömförbrukning.

Genom en automatiserad energiflödeshantering kan hushåll med egna solcellssystem dra nytta av lägre laddningskostnader och öka sin självständighetsgrad. Elen från det egna solcellssystem kan använda överskottselen från systemet till att ladda elbilen, istället för att exportera elen till elnätet.

Dubbelriktad laddning

BMW och E.ON kommer dessutom att lansera fler tillämpningar i framtiden. Från 2025 kommer Connected Home Charging också att utökas till att omfatta dubbelriktade driftlägen.

Den möjligheten kommer bli möjlig genom BMW Neue Klasse som är nästa generation elbil från biltillverkaren. Då kommer kunderna att kunna använda elbilens batteri som energilagring, för att senare mata tillbaka den lagrade elen till elnätet eller använda den i sitt hushåll.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.