Produktionstempot på Zeekr 007 imponerar – 10 000 på 56 dagar

I november presenterade Zeekr sin nya elbil Zeekr 007. En slank och högteknologisk sedan som dessutom är märkets första helt från grunden designade elbil utan något arv från koncernsyskonen inom Geely.

Bilen imponerar med sin prestanda och räckvidd på närmare sig 800 kilometer i ett utförande med det största batteriet. Dessutom ska den ladda extremt snabbt med effekter på upp till 500 kW.

Lanseringen har varit en succé i hemlandet Kina. Nu uppmärksammar Zeekr att man sedan produktionsstarten för 56 dagar sedan har rullat av 10 000 Zeekr 007 från produktionslinan. En imponerande upptrappning för en helt ny bilmodell.

Enligt Car News China har företagets talespersoner sagt att man har som mål att gå om Tesla Model 3 i landet. Och visst finns det potential att växa. Zeekr har tidigare berättat att man 40 dagar efter säljstarten i december redan hade tagit hem 51 569 beställningar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.