Nya Zeekr 007 officiell – lång räckvidd och maxad prestanda

Efter en rad teasers i veckan har Zeekr nu officiellt presenterat Zeekr 007. Redan 30 minuter efter att Zeekr öppnade orderböckerna i Kina fick modellen 5000 förbokningar, enligt CNEVPost. Den nya elbilen är designad av Zeekrs designkontor i Göteborg.

I samband med premiären stod det klart att Zeekr 007 kommer att bli ett rejält kraftmonster. Zeekr 007 får en okänd motoreffekt men klarar 0 till 100 km/h på 2,84 sekunder (med en rullande start) som fyrhjulsdriven. En mer nedtonad bakhjulsdriven variant erbjuds också, den gör sprinten på mer sansade 5,4 sekunder.

Modellen med det största batteriet får upp till 870 kilometer i räckvidd uppmätt efter Kinas generösa körcykel CLTC, vilket med vår standard skulle motsvara en räckvidd närmare 700 kilometer. Standardräckviddsversionen får en räckvidd på 688 kilometer (CLTC).

Zeekr 007 är baserad på en 800-voltsarkitekturen vilket också möjliggör snabbare laddning än dagens Zeekr-modeller. Att ladda Zeekr från 10 till 80 procent ska vara möjligt på under en kvart.

Interiören får en pekskärm på 15,05 tum som kompletteras av en headup-display med förstärkt verklighet med en projiceringsyta på 35,5 tum. Interiören påminner i övrigt om den tvåtons-färgade interiören i Zeekr X.

Zeekr 007 mäter 4 865 mm på längden, 1 900 mm i bredd och 1 450 mm på höjden. Med en hjulbas på 2928 mm har Zeekr kunnat skapa en rymlig interiör. Baksätet ser ut att kunna erbjuda gott om utrymme för att sträcka på benen.

Formen på Zeekr 007 består av mjuka släta rörelser. För att förstärka det har Zeekr bland annat slopat dörrhandtagen. Dörrarna öppnas istället med en knapptryckning på dörrstolpen. Bagaget på Zeekr nås genom en liten öppning och lastar 462 liter.

En annan unik detalj är Zeekr Stargate. En ”smart ljusgardin” på fronten av bilen som med hjälp av 1711 LED-lampor kan projicera olika mönster och budskap på en yta motsvarande 90 tum. Ytan är också interaktiv, så det är möjligt att ”måla” på den direkt med fingret.

Zeekr har ännu inte kommunicerat några detaljer om det finns planer på att lansera Zeekr 007 i Sverige. I Kina ska leveranserna starta i januari.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.