Nya bilmärket vill charma Europa med eldriven kombi

Neta GT – en av alla modeller från biltillverkaren.

Neta Auto är ett av alla elbilsmärken som ploppat upp på den kinesiska marknaden under de senaste åren. Märket har lanserat en hel del fräcka elbilar med ganska unika linjer. Sedan ett tag tillbaka har man expanderat till Thailand, Indonesien och Malaysia.

Nu har Neta också börjat fokusera på den europeiska marknaden. Hit vill man slå sig in genom att lansera en eldriven kombi. Den nya kombin går under namnet Neta SS och är en vidareutveckling av märkets sportsedan Neta S.

Neta SS.

Neta S har måtten 4980 mm i längd, 1980 mm i bredd och 1450 mm i höjd med en hjulbas på 2980 mm. Neta SS kommer med största sannolikhet att dela dessa måtten. Toppmodellen av Neta S levererar en motoreffekt på 340 kW och en räckvidd på 650 kilometer.

Den eldrivna kombin har premiär i Kina till sommaren. Enligt ett tidigare uttalande från Netas moderbolag Hozon Auto kan den första modellen med Neta-emblemet på huven börja säljas i Europa redan under detta året. Det uttalade målet med Neta Auto är att upprepa BYD:s framgångskoncept.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.