Nu kan du förbeställa Callums eldrivna beach buggy

Nu kan du lägga vantarna, eller i alla fall en förbeställning, på en rejält terränganpassad elbil. Callum Skye är en skapelse av Ian Callum som tidigare arbetade som designer på Jaguar.

Hans nya skapelse Callum Skye är en eldriven beach buggy, som vi fick en första titt på i slutet på förra året. Nu meddelar Callum Design att den får ett riktpris på 80 000 pund i Storbritannien, vilket motsvarar 1,1 miljoner kronor. Då kan man välja mellan en variant helt anpassad för terrängkörning eller en variant som levererar bättre komfort på asfalterade vägar.

Callum Skye för terrängen.

Callum Skye blir en fyrhjulsdriven skapelse med två dörrar och en perfekt 50:50-viktbalans. Längden är 4047 mm och bredden 1900 mm, och hela konstruktionen väger endast 1150 kg.

Den har ett batteri på 42 kWh som ska leverera runt 275 kilometer i räckvidd. Batteriet har den absolut senaste batteritekniken och ska kunna laddas från 0 till 100 procent på under tio minuter.

Löftet är en avskalad interiör.

Interiört är löftet en ”bekväm, och förfinad kupé” som är ”tydligt avskalad med endast det mest nödvändiga”. Den ska ha plats för fyra personer.

– Vi har förfinat vår vision till att bara inkludera nödvändiga designelement, vilket ger föraren och passagerarna allt de behöver samtidigt som man undviker slöseri med utrymmet, förklarar Ian Callum.

Senare under året kommer Callum Design att berätta mer om specifikationerna, och planen för leverans.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.