Ny uppdatering ska göra Teslas energislukande vaktläge snålare

Alla bilar från Tesla är utrustade med ett övervakningssystem kallat Sentry Mode som använder bilarnas kameror för att spela in när mystiska eller oönskade saker händer i nära anslutning till bilen. Det kan handla om tjuvar som närmar sig bilen eller någon som orsakar en parkeringsskada.

Även om vaktläget kan vara väldigt användbart så kommer det med en nackdel i form av att det drar väldigt mycket ström. Något som gör att användare drar sig för att använda funktionen om bilen ska stå parkerad en längre tid, och inte vara ansluten till en laddare.

Vaktläget förbrukar omkring 7 kWh per dygn, vilket motsvarar ungefär 10 procent av den genomsnittliga kapacitet i ett Tesla-batteri. Tesla har dock lyssnat på kritiken, och berättar om planen att rulla ut en uppdatering under nästa kvartal som sänker förbrukningen.

Det hela bekräftar Drew Baglino, chef för Teslas drivlinor och energilösningar, när han tar del av kritiken:

– Jag håller med, strömförbrukningen i vaktläget behöver förbättras. Teamet arbetar för att minska förbrukninen med runt 40 % i en programuppdatering som kommer andra kvartalet i år, meddelar Drew.

Bonusvideo: Se Tesla Sentry Mode i full rulle nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.