Premiär för eldrivna MG Cyberster – med siktet på Europa till sommaren 2024

Eldrift och öppet tak. En klockren kombination för att ta in omgivningarna samtidigt som man susar fram ljudlöst längs sommarvägarna. Det blir snart verklighet när MG nu officiellt visat upp nya elbilen MG Cyberster.

Det vi får se är en tvåsitsig sportig elbil med en längd på 4535 mm, en bredd på 1913 mm och en höjd på 1329 mm. Bakom designen stor den brittiska designavdelningen vid koncernbolaget SAIC Motors som leds av chefsdesigner Carl Gotham.

Designen har tagit en lite mer konservativ väg framåt än det mer utsvängda och unika konceptet som MG visat upp inför premiären. Modellen får en lång huv, elektriskt manövrerad sufflett och låg körposition.

MG har inte officiell släppt några uppgifter om prestanda eller räckvidd. Men detaljerna i samband med typgodkännandet avslöjar flera varianter. Dels en bakhjulsdriven instegsvariant med en motor som levererar 230 kW (309 hk).

Den som söker mer prestanda får vända sig till den fyrhjulsdrivna versionen av Cyberster. Den kommer erbjuda en hissnande effekt på 400 kW (536 hk). Beroende på variant så är vikten antingen 1850 eller 1985 kilo.

I samband med att MG presenterade det första konceptet sa man att roadstern kommer att klara 0 till 100 km/h på under 3 sekunder. Vad den produktionsklara modellen kommer att prestera återstår att se.

Den europeiska lanseringen är planerad till sommaren 2024. Därmed hinner MG före både Polestar 6 som kommer först 2026 och Tesla Roadster som har ett betydligt mer ovisst lanseringsdatum.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.