Specialutgåvan av Polestar 6 tog slut på en vecka

I mitten på augusti berättade Polestar att det eldrivna roadsterkonceptet O2 ska bli verklighet i form av Polestar 6. I samband med det öppnade Polestar också upp förbokningen till specialutgåvan Polestar 6 LA Concept edition som skulle tillverkas i 500 exemplar.

Idag berättar Polestar att de 500 köplatserna, som kostade 260 000 kronor styck, sålde slut på en vecka. Senare under året kommer man öppna upp för reservationsmöjligheter av den ”vanliga” Polestar 6 som ska lanseras efter specialutgåvan.

Den planerade lanseringen av Polestar 6 LA Concept edition är satt till 2025. I specialutgåvan får man bland annat den unika blå exteriörfärgen, samt den ljusa läderinteriören och unika 21-tumsfälgar från Polestar O2-konceptet. På sin hemsida skriver Polestar att det preliminära priset för den färdiga bilen är 200 000 USD.

– Det stora intresset från våra kunder visar att en fantastisk elektrisk roadster som Polestar 6 har stor relevans i sportbilssegmentet. Kombinationen elektrisk och roadster är uppenbarligen något som tilltalar bilentusiaster, kommenterar Thomas Ingenlath, Polestars vd.

Polestar 6 är en av fyra elbilar som Polestar planerar att lansera inom fem år. Planen framåt inkluderar också prestandasuven Polestar 3 som har premiär i oktober, följt av coupésuven Polestar 4 under 2023 samt fyradörrars GT-bilen Polestar 5 som kommer under 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.