Nu kan du reservera en Tesla Roadster i Sverige

Idag har Tesla i Sverige öppnat reservationsformuläret för Tesla Roadster som man visade upp för omvärlden för första gången 2017. Tesla har själva dubbat modellen till världens snabbaste bil med rekordsättande acceleration, räckvidd och prestanda.

Översatt i siffror innebär det 0–100 km/h på 2,1 sekunder, en topphastighet över 400 km/h och en räckvidd på 1000 kilometer. Roadster är fyrhjulsdriven och har plats för fyra personer. Dessutom har tidigare bilder skvallrat om ett relativt rymligt bagageutrymme.

Det framgår inte när man får sin Roadster om man reserverar ett exemplar idag. Däremot har Teslas Elon Musk så sent som i förra veckan sagt att tillverkningen antagligen börjar under 2023.

Kostnaden för en styck ”reservation av Roadster” är uppdelad i två inbetalningar på 42 000 kronor följt av ytterligare en inbetalning på 377 000 kronor inom 10 dagar. Om man ändrar sig är avgifterna fullt återbetalningsbara. Vad det slutgiltliga priset sedan blir på Roadster är inte känt idag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.