Nu skaffar påven elbil från Volkswagen

Elbilsöverlämning i Vatikanstaten. Från vänster: Marcus Osegowitsch, VD för Volkswagen Group Italia; Påve Franciskus; Imelda Labbé, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad; Christian Dahlheim, VD för Volkswagen Financial Services AG.

Volkswagen går nu in och stöttar Vatikanstaten och dess omställningar till elbilar. Nu har de två första elbilarna lämnats över till det katolska högsätet i Rom. I början av nästa år kommer ytterligare ett 40-tal elbilar att levereras av modellerna ID.3, ID.4 och ID.5.

Vatikanstaten har ett uttalat mål att successivt minska koldioxidavtrycket från statens fordonsflotta fram till 2030 där Volkswagen nu får en avgörande roll. Under övergångsperioden ska hela statens befintliga fordonsflotta ersättas med elbilar.

Längre fram kommer fler elbilar att levereras och även då från andra märken inom Volkswagen-koncernen.

– Elektrifieringen av fordonsflottor blir allt viktigare över hela världen. Det faktum att Vatikanstatens medarbetare nu också kommer att vara ID.-förare i framtiden är ett stort mål och en ära för vårt varumärke och understryker attraktiviteten av våra helt eldrivna ID.-modeller, säger Imelda Labbé, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad.

OBS! Fotomontage.

Om Volkswagen också ska leverera en helt eldriven påvebil framkommer inte. Men en sådan baserad på Volkswagen ID.7 kanske vore en fin uppgraderingar? Läs Allt om Elbils provkörning av Volkswagen ID.7 här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.