Nu finns Polestar 3 med lidar – men med leverans först Q4 2024

I oktober förra året lanserade Polestar sin nya elbil Polestar 3. Bra räckvidd, snabb laddning och prestanda var några av höjdpunkterna från lanseringen. En detalj saknades dock i beställningsformuläret när Polestar öppnade för för beställningar: Lidar.

Med en lidar-radar som sitter synligt placerad ovanför vindrutan på taket ska Polestar 3 kunna bli delvis självkörande. Den kommer också erbjuda en helt ny nivå av aktiva säkerhetsfunktioner. Den avancerade radarn använder 3D-laserskanningsteknik från teknikbolaget Luminar Tech.

Nu meddelar Polestar att det är möjligt att beställa Polestar 3 med den omtalade lidarn. Tillägget ingår i ett nytt ”Pilot-paket med Lidar” mot ett kostnadstillägg på 50 000 kronor på grundpriset på 970 000 kronor.

De första leveranserna sker dock inte förrens tredje kvartalet 2024. Det till skillnad från Polestar 3 utan lidar som ska börja leveras under fjärde kvartalet detta år.

– Luminar ligger i framkant för Lidar-teknik med lång räckvidd och detta samarbete kommer att möjliggöra större innovation i våra bilar framöver. Vi ser fram emot att kombinera vår expertis inom forskning och utveckling samt produktdesign för att leverera en fantastisk Lidar-integration för Polestar-varumärket, kommenterar Polestars vd, Thomas Ingenlath.

Kommer också till Polestar 5

I samband med att Polestar öppnar upp för tillägget till Polestar 3 är det också klart att tekniken kommer till Polestar 5. Polestar 5 är en fyradörras prestanda-GT som ska lanseras 2024. Polestar 5 kommer erbjuda rejält med prestanda. Två motorer ska leverera upp till 650 kW (884 hk) och ett vridmoment 900 Nm.

– Den nya drivlinan vi jobbar på kommer att höja ribban till en ny nivå hos våra prestandabilar. Kombinationen med en stark förmåga inom utveckling av elektriska motorer och landvinningar inom plattformsteknik med låg vikt, leder till verkligt enastående körglada bilar, sa Jörg Brandscheid, Polestars CTO och utvecklingschef förra sommaren om Polestar 5.

Mer om Polestar 5 kan du läsa här

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.