Geely ska visa nya elbilar och ny strategi denna månaden

Kinesiska biltillverkaren och Volvo-ägaren Geely kommer att lansera ett nytt sortiment av elbilar under februari. Det ska företagets VD Gan Jiayue sagt under ett internt möte skriver kinesiska finanssajten CSL.

Den nya serien med elbilar ska placera sig i ett ”mellan till högt-prissegment#. Det rimmar väl med den teaser som Geely visade upp i slutet på förra månaden. (se videon nedan).

Enligt uppgifterna ska Geely presentera en helt ny strategi för elbilar och laddbara fordon. Den 23 februari kommer Geely att släppa ”Geely Brand New Energy Strategy”. Det är i samband med det vi också kommer få se den nya serien elbilar.

Det framgår inte om de nya elbilarna och strategin endast handlar om Geely som bilmärke och tillverkare eller om strategin är större på koncernnivå och inkluderar de märken som Geely äger. Utöver att Geely äger Volvo Cars och Polestar ingår också märken som Lotus, Zeekr, Geometry och Lynk & Co i varumärkesportföljen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.