Mer och IKEA ska bygga gigantiskt laddnätverk i Tyskland

Laddningsoperatören Mer kommer att etablera ett laddningsnätverk i samarbete med IKEA i Tyskland. Totalt rör det sig om 1000 nya laddningspunkter fördelade på 54 varuhus och andra platser i landet. Det är en av de största enskilda satsningarna i landet.

– Elektriferingen spelar en avgörande roll i kampen mot klimatförändringar, eftersom det kommer att avsevärt minska nuvarande CO2-utsläpp från transporter. Detta är fast förankrat i EU:s gröna avtal och ”Fit for55”. Vår ambition har alltid varit att göra hållbar elektrisk mobilitet enkel och tillgänglig för alla, även i Europa, kommenterar Kristoffer Thoner, VD för Mer.

De nya stationerna kommer i genomsnitt ha 19 laddpunkter per varuhus. De kommer vara tillgängliga för kunder, anställda och IKEAs leveransbilar. Den första laddstationen är planerad att öppna till våren 2025.

– Vi är stolta över att göra elektrisk mobilitet tillgänglig för ännu fler människor med detta nya laddningsnätverket, kommenterar Walter Kadnar, VD för IKEA Tyskland.

IKEA har gjort liknande satsningar på laddinfrastruktur i Sverige, men då i samarbete med operatören Recharge. Även här handlar det om större anläggningar med hög laddeffekt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.