Nya Tesla Model 3 Performance kan få 620 hk

Under de senaste veckorna har en hel del om den mest kraftfulla prestandaversionen av Tesla Model 3 som är på gång läckt ut. Vi har fått se hela bilen i samband med en reklamfotografering i Spanien. Den spaningen avslöjade en del unika karossdetaljer och nya sportstolar.

Men vad som gömmer sig under karossen har varit av största hemlighet. Fram tills nu. Ett dokument från Sydkorea påstår sig visa en hel del tekniska specifikationer om modellen. Bland annat får den ett batteri från LG – och samma motor fram med en effekt på 158 kW precis som tidigare.

Extra mycket prestandan kommer istället via en helt ny bakmotor. Den levererar nu hela 303 kW i motoreffekt. Det ger en total motoreffekt på hela 461 kW eller motsvarande 620 hästkrafter för hela ekipaget.

När Model 3 Performance lanseras har inte kommunicerats, men med anledning av att Tesla har ertappats med att spela in reklamfilmer om den så är det inte otänkbart att den kan vara inom en snart framtid.

Tipstack Jacob Dahl.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.