68 000 förbokade på Rivian R2 på 24 timmar

Rivian R2 med takbox.

I förra veckan visade Rivian upp sin nästa bilmodell i form av Rivian R2 som placerar sig i ett segment av mellanstora suvar. Alltså bilar i storlek med Volkswagen ID.4 och Tesla Model Y. Dessutom får den ett betydligt lägre pris än den tidigare lanserade Rivian-serien R1. R2 ska kosta från 45 000 dollar.

Även om det dröjer till 2026 innan Rivian sätter bilen i produktion så har mottaget varit positivt. Nu går Rivians grundare RJ Scaringe ut och tackar för det varma mottagandet. Han passar också på att berätta att de fick in hela 68 000 förbokningar under de första 24 timmarna.

– På mindre än 24 timmar har vi tagit över 68 000 R2-reservationer. Vi är glada över att se hur denna bilen redan gör ett så starkt intryck på vårt samhälle, skriver RJ Scaringe på X.

Relaterad läsning: Detta är Rivian R2 – ska utmana Model Y, ID.4 och Mach-E om två år…

Under premiären bjöd Rivian också på en överaskningar, eller snarare två. Rivian visade också upp de mindre elbilarna R3 och R3X. Två modeller som Rivian hoppas kunna förverkliga efter att R2 kommit ut på vägarna. Läs mer om R3 och R3X här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.