Ikea öppnar 16 nya snabbladdare i Göteborg – Kalmar och Örebro näst på tur

Ikea fortsätter sin storsatsning på nya snabbladdare och destinationsladdare vid sina varuhus i samarbete med Recharge. I dagarna invigde Ikeas varuhus i Bäckebol i Göteborg 16 snabbladdare och 26 destinationsladdare.

– Det känns fantastiskt att vi är igång i Bäckebol och att vi inom kort öppnar i fler städer. Med den här satsningen blir det lättare att besöka Ikea om man har en elbil. Dessutom är det här en förutsättning för att vi själva ska kunna ställa om till eldrivna hemleveranser, säger Johan Mårtensson, Fulfilment Sourcing Manager på Ikea Sverige. 

Ikea ska bygga totalt 700 laddpunkter vid sina varuhus över hela landet. Näst på tur står Kalmar och Örebro. De båda varuhusen kommer att få 16 snabbladdare vardera som ska öppna runt midsommar.

Satsningen i Kalmar kommer bli märkbart tydlig för regionen. Med Ikeas nya laddare kommer antalet snabbladdare öka från 10 till 26 stycken i Kalmar. I Örebro ökar antalet snabbladdare från 40 till 56.

Snabbladdarna har en effekt på över 200 kW, och stationerna som Ikea bygger är förberedda för att kunna utökas till 24 snabbladdare per varuhus. Majoriteten av laddstationerna ska stå klara senast 2024.

Sedan tidigare har Ikea också öppnat snabbladdare vid sitt varuhus i Borlänge.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.