Logistikbolaget DFDS dubblar antalet eldrivna lastbilar

Logistikbolaget DFDS har för tillfället 95 eldrivna tunga lastbilar i drift i Europa. Dessa rullar i Sverige, Danmark, Litauen, Belgien och Nederländerna. Ytterligare 30 är på ingång under året av totalt 250 beställda. Men nu ska det bli ännu fler.

Logistikbolaget meddelar nu att man beställt ytterligare 100 eldrivna lastbilar från Volvo. De nya lastbilarna kommer att rulla de i fem länderna där DFDS redan idag har ellastbilar samt på nya marknader som Storbritannien, Irland och Norge.

– Vi vill driva på omställningen till mer hållbara vägtransporter. Vår växande flotta av Elektriska lastbilar kommer inte bara att bidra till att minska klimatpåverkan från vår verksamhet. Den gör det också möjligt för DFDS att stödja fler företag som vill minska koldioxidutsläppen i sina leveranskedjor, säger Niklas Anderson, EVP, Logistics Division på DFDS i bifogat pressmeddelande.

DFDS har idag den största flottan av tunga elektriska lastbilar i Europa och tar alltså nu ett ytterligare stort kliv. Målet fram är att minst 25 procent av bolagets lastbilsflotta ska vara elektrifierad till 2030.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.