Elbilen Smart Concept #5 laddar från 10 till 80% på en kvart

Smart har nu visat upp konceptet Concept #5 som ska ge oss en föraning om märkets nästa lansering och tredje elbil. Med konceptet är det uppenbart att Smart vill visa upp något som ska kunna ta sig ut i världen utanför stadsgränserna. Concept #5 ska erbjuda en ”utomhusinspirerad design” med god framkomlighet i tuff terräng. Det genom fyrhjulsdrift och terrängdäck.

Concept #5 är också betydligt större än märkets tidigare modeller och placerar sig i sett segment av mellanstora suvar. Den ska också erbjuda lång räckvidd och extremt snabb snabbladdning.

Den nya bilen har en plattform med 800-voltsteknik och ett batteri med en kapacitet på över 100 kWh. Batteriet ska vara möjligt att ladda från 10 till 80 procent på bara en kvart. Räckvidden är längre än 550 kilometer.

– I mer än 25 år har smart varit pionjärer med våra modeller designade för stadsmiljö. Smart Concept #5 är det mest oväntade och mångsidiga fordon som vi någonsin skapat. Med bilen lämnar vi alla begränsningar bakom oss och öppnar upp ett nytt segment för kunder i Europa och globalt, kommenterar Dirk Adelmann, VD för Smart.

Smart vill tydligt ilustrera hur Concept #5 är designad för äventyr. En kantig silhuett, en lastbåge med ljusramp utstrålar praktisk funktionalitet, och i de skyddande hasplattorna fram och bak ingår en dold integrerad vinsch och ett fällbart trappsteg för takåtkomst.

Samtidigt är konceptbilen fortfarande kompakt och smidigt, menar Smart, särskilt bidrar det väldigt korta överhänget fram och bak till det.

I förarmiljön finns en bred konsol med nytt användargränssnitt och två OLED-skärmar. Systemet drivs av ett kraftfullt AMD V2000-chip.

Sätena har en ny ”zero gravity”-teknik med en inbyggd airbag i fodringen. I sätena finns så klart också uppvärmning, ventilation, massagefunktioner samt benstöd.

Presentationen av den produktionsklara bilen kommer äga rum under andra halvan av 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.