Lanserar snart Sveriges billigaste elbil, varnar för att priskrig leder till blodbad

Stellantis kommer i år lansera en av marknadens billigaste elbilar. Det genom Citroen e-C3 som enligt uppgifter kommer att kosta från 299 900 kronor i Sverige. Fler lågprismodeller är dessutom på gång från biljättens andra märken. Men samtidigt oroar sig koncernchefen för stora prissänkningar.

Stora prissänkningar är något som kommer att påverka lönsamheten. Koncernchefen Carlos Tavares riktade i fredags kritik till konkurrenter i samband med att Stellantis presenterade sin nya elbilsplattform för dyrare elbilar.

– Om du går och sänker priserna utan att ta hänsyn till verkligheten av dina kostnader kommer du att få ett blodbad. Jag försöker undvika en kapplöpning mot botten. Jag känner till ett företag som brutalt har sänkt priserna och deras lönsamhet har kollapsat, sa Carlos Tavares under presentationen.

Företaget som Carlos Tavares syftar på är Tesla. Tesla har under det senaste året genomfört kraftiga prissänkningar på flera av sina modeller, man förklarar dem med skalfördelar och att det är en del av Teslas vision att göra elbilar tillgängliga för fler.

Andra bilmärken som genomfört stora prissänkningar den senaste tiden är bland annat Renault. Även Volkswagen-koncernen har infört en ny försäljningsmodell med fasta priser som också innebar lägre priser på vissa utrustningsnivåer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.