Så billig blir Sveriges billigaste elbil Citroën e-C3

Till våren lanseras den kompakta elbilen Citroën e-C3 i Sverige. Detta är den franska biltillverkarens satsning på en elbil som ska göra det möjligt för fler att ha råd att köra elbil. I Europa marknadsförs den med ett riktpris på 23 300 euro.

Nu kan Allt om Elbil även avslöja de svenska priserna. Grundpriset med den lägsta utrustningsnivån ”You” kommer att bli 299 900 kronor. Det innebär att Citroën e-C3 blir Sveriges billigaste elbil när den lanseras till våren.

Citroën e-C3 har en elmotor på 83 kW (113 hk) och en räckvidd på upp till 320 kilometer (WLTP) från ett batteri på 44 kWh. Snabbladdning är möjlig med upp till 100 kW, och att ladda från 20 till 80 procent ska ta 26 minuter.

I utrustningsnivån ”You” ingår bland annat head-up-display och ett smartphone-kompatibelt infotainmentsystem. Bland säkerhetsfunktionerna nämns aktiv autobroms, parkeringssensorer bak, farthållare, filbytesvarningssystem, föraruppmärksamhetsvarning, luftkonditionering, sex krockkuddar, automatisk belysning och LED-strålkastare.

För den som vill bygga på med lite ytterligare utrustning har Citroën också presenterat utrustningsnivån ”Max”. Den inkluderar bland annat 17-tums aluminiumfälgar, tvåfärgad kaross med kontrasterande tak, dekorativa takstänger och mörktonade bakrutor.

I ”Max” ingår också en större pekskärm på 10 tum, trådlös laddning för mobiltelefonen och bekvämare stolar. Nivån inkluderar också elektriska infällbara sidospeglar med avfrostningsfunktion, 60/40-fällbart baksäte, 3D LED-bakljus, automatisk luftkonditionering och backkamera.

Priset för Citroen e-C3 Max anges till 339 900 kronor.

År 2025 kommer Citroën dessutom att lansera en ännu billigare instegsmodell av e-C3 med ett mindre batteri och en räckvidd på 200 kilometer. För den finns inget svenskt pris klart, men det europeiska riktpriset är satt till 19 990 euro.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.