Slutprutat hos Volkswagen, Audi och Skoda med ny agentmodell

Förra hösten gick Volkswagen Transportbilar och Cupra över till agentförsäljning av sina elbilar. Det innebar att kunderna tecknade ett avtal direkt med märket och inte längre återförsäljaren. Nu följer Volkswagen Personbilar, Audi och Skoda efter när även dessa märkena arbetat om sin försäljningsmodell för elbilar.

För kunden innebär det en mer transparent prissättning. Oavsett var i landet man handlar. Det är dessutom samma pris på nätet som på det fysiska försäljningsstället. Priserna är helt enkelt färdigförhandlade och enhetliga.

– Det känns väldigt bra att vi nu utvidgar vår nya affärsmodell. Sedan starten förra året har vi samlat på oss flera positiva erfarenheter och hittills i år har var femte bil från vårt företag sålts på detta nya sätt, säger Claes Jerveland, VD för Volkswagen Group Sverige.

För kunden är vinsten att man vet att man får det rätta priset redan på prislappen. Det är helt enkelt slutprutat. Dessutom behöver återförsäljarnätverket inte fokusera på priser vilket frigör tid till annat.

– Vårt heltäckande återförsäljarnät kommer att ha stor betydelse för vår framgång även i framtiden. Men när våra agenter inte behöver fokusera på prisfrågan får de ökade möjligheter att hjälpa kunden i det ofta ganska komplexa valet av bil, med tillbehör och finansiering, säger Claes Jerveland.

Therese Granath, VD SVÅ och Claes Jerveland, VD för Volkswagen Group Sverige

– För oss återförsäljare är det avgörande att utveckla våra affärsprocesser inom såväl bilförsäljning som servicemarknad kontinuerligt, så att vi hela tiden svarar upp mot kundernas förväntningar, säger Therese Granath, VD för återförsäljarorganisationen SVÅ (Scania Volkswagen Återförsäljarna).

– Kunden är numera i första hand digital och online, då måste det också vara utgångspunkt för hur vi jobbar och här passar agentmodellen bra in. Med våra välkända och mångåriga handlarföretag över hela landet, som kvarstår allihop, har vi dessutom allt som krävs för att rikstäckande ta hand om kunderna på bästa sätt och fortsätta göra satsningar in i framtiden, avslutar Therese Granath.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.