Kör från London till Shanghai i eldriven roadster

MG firar i år 100 år och det planerar företaget att uppmärksamma ordentligt. Bland annat lanserar man den eldrivna roadstern MG Cyberster som ska plocka fram det gamla sportiga arvet från märkets historia.

För att uppmärksamma lanseringen begav sig äventyrstvillingarna Hugo och Ross Turner ut på en långresa med en prototyp av MG Cyberster. Resan som påbörjades i London i september, ska efter lite omvägar så småningom avslutas i Shanghai, Kina till våren.

Duon har precis avklarat den första etappen genom Europa. Där besökte de allt från Frankrike, Belgien, Nederländerna, Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Österrike, Spanien och Italien.

Hugo och Ross i Spanien.

Efter lite ledigt över jul och nyår är det snart dags för den andra etappen. Den börjar i Jordanien och går genom Saudiarabien, Qatar, Förenade Arabemiraten, Oman och vidare till Indien, Thailand, Malaysia, Singapore, Indonesien, Vietnam och Filippinerna på väg till Shanghai.

– Vi är glada över att se Cyberster ge sig ut på denna betydelsefulla resa för att fira MG:s hundraårsjubileum 2024, och för att visa upp varumärkets engagemang i att driva på elektrifiering, sa Guy Pigounakis, chef för MG Motor UK i samband med starten.

Resan väntas ta ungefär sju månader och när Hugo och Ross går i mål kommer de ha kört 16 000 kilometer. När de når mållinjen i Shanghai till våren kommer det också bli markeringen för hundraårsjubileet.

MG Cyberster har ett batteri på 77 kWh och en räckvidd på 520 kilometer. De dubbla motorer levererar en totaleffekt på 400 kW (536 hk) och sprinten 0 till 100 km/h ska bilen klara på under 3 sekunder. Säljstarten är planerad till detta året.

Hugo och Ross delar med sig av sitt äventyr på Instagram.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.