Porsche Taycan snor tillbaka rekordet från Tesla på Nürburgring

Porsche och Tesla har under de senaste åren befunnit sig i en ständig kapplöpning på den berömda racingbanan Nürburgring. Med Porsche Taycan och Tesla Model S har de två öppet utmanat varandra om den bästa varvtiden.

I juni 2023 knep Tesla rekordet med varvtiden 7 minuter och 25 sekunder i en Tesla Model S Plaid. Sedan dess har Porsche uppenbarligen varit och skruvat på sin utmanare i form av nästa generationen Porsche Taycan. I en förserie-Taycan har testföraren Lars Kern nu tagit sig runt banan på imponerande tiden 7 minuter och 7,55 sekunder.

Det är inte bara snabbare än Teslas tid, det är också hela 26 sekunder snabbare än Porsches egna rekord som sattes i en Taycan Turbo S Sport i augusti 2022.

– 26 sekunder är en halv evighet inom motorsporten. Lars varvtid på 7:07,55 minuter på Nordschleife är sensationell, vilket sätter Taycan i samma liga som elektriska hyperbilar. Och det imponerande med det är att Lars över flera varv klockade nästan exakt samma tid, berättar Taycan-chefen Kevin Giek.

Delar av förberedelserna och loppet går att se i videon nedanför. Porsche har lovat att återkomma med en andra video på hela varvet i mars.

Med rekordtiden har Porsche också närmat sig Rimac Nevera, ännu en serieproducerad elbil, om än i en helt annan fordonsklass. Rimac Nevera klarade i slutet på sommaren varvet på 7 minuter och 5 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.