Kan nya MG4 vinna över Lamborghini Gallardo och Nissan GT-R i ett dragrace?

I somras presenterade MG en ny prestandamodell av sin kompakta elbil MG 4. Med tillägget XPower i namnet bjuder MG4 numera på en total motoreffekt på 320 kW (435 hk) och ett vridmoment på 600 Nm.

Utöver det har MG 4 Xpower också ett nytt styrsystem med förbättrad kraftöverföring mellan de två drivaxlarna vilket ska ge bättre väghållning. MG4 XPower har dessutom fått hårdare dämpare, direktare styrning och kraftfullare bromsar.

Är det tillräckligt för att ge två snabba sportbilar en chans? Det provar brittiska CarWow. De ställer upp elbilen mot Lamborghini Gallardo (520 hk, 510 Nm) och Nissan GT-R (480 hk, 588 Nm) på dragstrippen.

MG4 X Power har ännu inte kommit till Sverige, men i Storbritannien har den fått ett riktpris på mostvarande 500 000 kronor. Som en jämnförelse kostar den billigaste basmodellen av MG4 från 330 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.