MG4 Xpower blir ett prestandamonster med 435 hästkrafter

Halvkombin MG4 vässas nu till med rejält med prestanda och fyrhjulsdrift. Idag bekräftar MG lanseringen av nya MG4 Xpower med en total motoreffekt på 320 kW (435 hk). Det från en främre motor på 150 kW och en bakre på 170 kW.

Den nya Xpower-drivlinan ska ta MG4 Xpower från 0 till 100 km/h på 3,8 sekunder. Det är exempelvis en halv sekund snabbare än Polestar 2 Performance. Till exteriören kommer en rad subtila uppgraderingar i form av oranga bromsok, ett tvåfärgat svart tak, nya 18-tums lättmetallfälgar, nya dekordetaljer och en ny grön exteriörfärg.

MG4 Xpower i kulören Racing Green.

– Vi förväntar oss att det ska tilltala kunder som letar efter ett rent prestandaerbjudande som är motsatsen till den traditionella ”högljudda” prestandahalvkombin. Xpower behåller också de generösa teknik- och utrustningsnivåerna, såväl som praktiska halvkombi-funktioner, i den prisbelönta MG4-serien, säger Guy Pigounakis, försäljningschef för MG Storbritannien.

Ett nytt styrsystem ska också säkerställa en förbättrad kraftöverföring mellan de två drivaxlarna vilket ger bättre väghållning. MG4 XPower har också fått hårdare dämpare, direktare styrning och kraftfullare bromsar.

Några svenska prisuppgifterna har inte kommunicerats, men i Storbritannien kostar MG4 XPower från 36 495 pund, motsvarande 500 000 kronor. Det kan jämföras med MG4 Luxury som i Sverige kostar runt 390 000 kronor, medans samma variant i Storbritannien kostar 29 495 pund (406 000 kronor).

Rallykonceptet MG EX4.

Den officiella premiären komma äga rum i samband med Goodwood Festival of Speed i mitten av juli. Då kommer MG också visa upp den nya rallybilen EX4 inspirerad av Metro 6R4.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.