Tillverkningen av eldrivna Lancia Ypsilon har startat

Italien blir först ut när Lancia nu öppnar orderböckerna till sin första elbil Lancia Ypsilon. I Italien får den ett pris på 34 900 euro, eller 29 900 euro vid inbyte av en fossilbil med en Euro 4-klassning eller lägre.

Samtidigt berättar den italienska biltillverkaren att man nu också rullar igång produktionslinorna. Ypsilon tillverkas sida vid sida med koncernsyskonen Peugeot e-208 och Opel Corsa Electric i Zaragoza, Spanien.

Lancia Ypsilon delar teknik med de två syskonmodellerna och har ett batteri på 51 kWh vilket enligt WLTP ger en räckvidd på 403 kilometer. Framåt drivs bilen av en motor på 115 kW (156 hk). Batteriet kan laddas från 20 till 80 procent på 24 minuter vid snabbladdning.

En interiör med fokus på lyx.

Som det ser ut nu finns Sverige inte med i lanseringsplanerna. Efter lanseringen i Italien står Belgien och Nederländerna på tur senare i år och under nästa år ska Ypsilon komma till Frankrike, Spanien och Tyskland.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.