Nu har Hansjörg kört 2 miljoner kilometer i sin Tesla

Hansjörg von Gemmingen-Hornberg har blivit känd som den man som kört längst i en Tesla. I december fick vi lära känna mannen på djupet i en dokumentär i samband med att han nådde 1,9 miljoner kilometer i sin Tesla Model S som han köpte 2014.

Sedan det reportaget har det nu blivit 100 000 ytterligare kilometer och via sociala medier delar Hansjörg med sig av att han precis nått två miljoner kilometer. Det under en pågående resa i Marocko.

Hansjörg som tjänat en hacka på Tesla-aktier spenderar helt enkelt dagarna med att åka runt och upptäcka världen i sin bil. Hans mål är att köra fem miljoner kilometer, det för att bräcka rekordet som satts av en Volvo P1800-ägare i Kalifornien.

Att köra två miljoner kilometer är en imponerande bedrift. Det är något som skulle ta den genomsnittliga svensken 166 år att göra, räknat med en årlig körsträcka på 1200 mil.

Den tidigare dokumentären som släpptes i december kan du se nedanför:

Bilen har så klart fått genomgå en hel del reperationer. Under den långa körsträckan har han bland annat fått byta ut batterierna tre gånger, först fick han två reparerade batterier på garantin men sedan ett år tillbaka sitter nu ett helt nytt batteri också utbytt på garantin. Hansjörg berättar också att de tidiga Model S hade problem med motorerna, något som tvingat han till flera reperationer och byten av dessa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.