Då premiärvisas Alpine 290 – sportigare än Renault 5

Franska bilmärket Alpine är en del av Renault med fokus på lite tuffare och sportigare modeller. Alpine har bland annat lagt beslag på den nyligen lanserade elbilen Renault 5. Det kommer att resultera i Alpine A290.

Nu är det klart att premiären kommer att sammanfalla med det franska racet Le Mans. Avtäckningen för det som Alpine beskriver som ”sin sportiga elektrifierade stadsbil” kommer att visas upp den 13 juni.

– Alpine har valt 24 Hours of Le Mans, världens största uthållighetslopp, för avtäckningen av den sportiga femsitsiga stadsbilen Alpine A290, skriver Alpine.

Det är väl inte på tal om någon direkt jätteöverraskning. Alpine har nämligen visat upp konceptet A290 Beta som ska ge en föraning om bilen. Med tanke på hur likt konceptet på Renault 5 var den färdiga produktionsbilen så är det också sannolikt att Alpine A290 kommer bli lik sitt koncept.

Det konceptet har Alpine redan visat upp.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.