Franska Transition One konverterar bensinbilar till elbilar

Att konvertera den gamla bensinbilen till en elbil kan vara en smart väg framåt för att snabbt fasa ut förbränningsmotorn och samtidigt ta till vara på de bilarna som finns ute på vägarna idag.

Det finns många entusiaster och hemmasnickare som gjort det, men också företag som Jaguar har startat att konvertera klassiker som Jaguar E-Type. Men på det stora hela har konverteringstanken ännu inte kommersialiserats i någon större utsträckning.

Hela idéen är kanske inte allt för långt bort i framtiden för att bli verklighet. Det behöver inte heller bli dyr historia. Brittiska Fully Charged har besökt Transition One i Frankrike som specialiserat sig på ett konvertera förbränningsbilar till elbilar.

I videoklippet med Fully Charged får vi möta företaget och ta del av tankarna bakom hela idéen. Målet är att göra elbilskonverteringar tillgängliga till så många som möjligt. Den första versionen av kitet som Transition One tagit fram kostar runt 50 000 kronor.

Den Fiat 500 som vi får titta närmare på i videon ovanför kanske inte har fått den mest imponerande prestandan, men det är inte tanken. Det här är början på en teknik som kan utvecklas. Räckvidden är omkring 100 kilometer och topphastigheten 110 km/h. För att hålla nere på kostnaderna återanvänder företaget så mycket komponenter och delar som möjligt från den tidigare fossila drivlinan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.